Člani Panožnega krožka za trženje ekološko pridelanega mesa, ki deluje v okviru Skupine za meso Združenja za ekološko kmetovanje Dolenjske, Posavja in Bele krajine so v sodelovanju z KGZ Novo mesto v soboto, 9. marca 2013 pripravili že četrto strokovno srečanje.
Tokrat so se dobili kar na kmetiji predsednika Skupine za meso g. Marka Zabukovca v Gabrijelah z namenom kaj več zvedeti o pripravi mesa za prodajo.
Miha Cerar iz KŠ Grm Novo mesto jim je pokazal, kako razsekati goveje polovice, da bo meso primerno za podajo strankam na kmetiji in za predelavo.
Kako opremiti prostor za razsek mesa in predelavo mesa na domu, jim je svetovala Kos Irena, univ.dipl. živilska tehnologinja. Stojan Kajtina pa jim je pripravil ponudbo opreme prostorov za razsek in predelavo mesa na domu s hladilno tehniko.
Udeleženci panožnega kroška so bili z videnim zelo zadovoljni. Po besedah predsednika Skupine za meso g. Marka Zabukovca imajo željo povezati ponudnike ekološkega mesa, da bi tako lažje nastopali na trgu ter ponudili ekološko meso in ekološke mesne produkte tudi v javne ustanove.